FBA | Faculty of Business and Accountancy

NEWS & EVENTS

WHAT’S HAPPENING IN FBA

Share This Post

Bicara Buku Madani dan Sambutan Dekad Membaca Kebangsaan

Fakulti Perniagaan dan Perakaunan telah menganjurkan Program Bicara Buku Madani dan Sambutan Dekad Membaca Kebangsaan pada 9 November 2023 bertempat di i-Zone UNISEL Kampus Shah Alam. 

Ianya bertujuan untuk menggalakkan budaya literasi dan membaca dalam kalangan staf. 

Program ini telah dirasmikan oleh YBhg. Naib Presiden & Timbalan Naib Canselor Akademik, Penyelidikan dan Jaringan Industri UNISEL, Prof. Dr. Md Sidin Ahmad Ishak dan turut dihadiri oleh Ketua Perpustakaan UNISEL, Encik Hafiz Abdul Rahim, ahli pengurusan serta staf Fakulti Perniagaan dan Perakaunan.

Program ini berjaya mengupas secara ringkas tiga buah buku karya Al-Marhum Prof. Dato’ Dr. Siddiq Fadzil iaitu Fikrah Siddiq Fadzil: Citra Budaya dan Peradaban Melayu-Islam oleh Prof. Dato’ Dr. Saadiah Mohamad, Islam dan Melayu: Martabat Umat dan Daulat Rakyat oleh Prof. Dr. Noor Akma Mohd Salleh dan Pendidikan al-Hikmah dan Misi Pencerahan oleh Prof. Madya Dr. Kamisah Supian.

More News

EVENTS

POSTGRADUATE RESEARCH COLLOQUIUM 2024

The Faculty of Business and Accountancy, Universiti Selangor Malaysia is delighted to announce the forthcoming 2024 FBA Postgraduate Research Colloquium, scheduled to be held physically

Read More »